Inzultácia rozhodcu v 11.kole

10.11.2013 10:00

V nedeľu 27.10.2013 sa odohral MFZ - Derby medzi domácim klubom TJ HOREC Bodiná a hosťujúcim klubom TJ Partizán Vrchteplá.

Už od samého začiatku bolo jasné, že to bude nervózny zápas plný emócií, pri ktorom samozrejme nemohol chýbať zarytý fanúšik Vrchteplej I.Minarčík.

Bol to celkom vyrovnaný zápas, v ktorom podľa očakávania hosťujúci hráči dohrávali tvrdo súboje, ktoré opäť rozhodca trestuhodne "neoceňoval" žltými kartami. Čím bližšie bol koneic zápasu, tým nervóznejšie sa hralo, čomu dopomáhal aj už spomínaný fanúšik Vrchteplej (ktorý bol samozrejme pod vplyvom alkoholických látok). Nervozita hosťujúcich hráčov vyvrcholila v 87.minúte, keď po nadávaní a vyhrážaní rozhodcovi tento nariadil neprimy kop z hranice pokutového územia. Nepriamy kop sme nezahrali zrovna najlepšie, ale nakoniec tečovaná lopta smerovala padáčikom pod brvno brány hostí. Točená lopta však brankárovi vypadla a dobre dobiehajúci A.Kresáň zo šťastím loptu dopravil do siete. Toto však hráči Vrchteplej neuniesli a zoskupili sa okolo rozhodcu a strkali doňho. Rozhodcu sme odtiahli zo skrumáže, ale hráč hostí Slaninka ho kopol a ten následne nato zápas predčasne ukončil. Tým sa samozrejme celá situácia ešte viac vyhrotila a do "strkanice" chcel zasiahnuť aj I.Minarčík s cieľom zaútočiť na rozhodcu. Toto si všimol náš brankár P. Milo a podarilo sa mu Ivana spacifikovať. Vyslúžil si však zato STOPKU NA 2 ZÁPASY a dôvod? Hrubé nešportové správanie (RP 7€). Klub dostal finačnú pokutu 50€, zvýšenie usporiadateľskej služby na 15, hlavný usporiadateľ stretnutia P.Dúbravka zákaz výkonu funkcie na 4 zápasy (rokovací poplatok 10€), úradný dohľad na 1 zápas (čo nás bude stáť 28€). Dokopy nás tento nepochopiteľný a zbytočný incident Vrchteplej bude stáť len na poplatkoch a pokutách spolu 95€ !!!

Len pre porovnanie, vrchteplá dostala trest 200€ a hráč ktorý kopol rozhodcu 10 mesiacov stopku. Zaújmavé je, že ostatní hráči hostí, ktorí strkali a napádali rozhodcu (jeden ho dokonca chytil podkrkom) nedostali žiadny trest.

Hráči TJ Partizán Vrchteplá by si mali uvedomiť, že skončila éra, keď vyhrávali naše vzájomné zápasy iba oni. 

Treba si spomenúť na zápas vo Vrchteplej, keď nám rozhodca pred koncom zápasu neuznal regulérny (vyrovnávajúci) gól, a my sme ho nenapadli! naopak sme ešte viac zabrali a v nadstavenom čase sa nám podarilo gól vsietiť a zápas vyrovnať.A mohli sme reagovať podobne ako oni teraz,

 

Čo z toho vyplýva? Nabudúce asi treba ochraňovať v prvom rade fanúšikov pod vplyvom alkoholu a až potom rozhodcu, aby sme zase neboli potrestaný zastavením činnosti....